Diş Teli Fiyat Hesaplama

 

 

Diş teli fiyatları

Tedavi türüne göre 3.500 ile 16.500 TL aralığında değişmektedir. Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 6.000 ile 9.500 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir. Şeffaf ortodontik plaklarda fiyatlar 13.500 – 24.000 TL arasında değişmektedir. En doğru fiyat ve tedavi bilgisi için klinik muayenesi gerekmektedir.

Diş çarpıklık miktarının çok fazla olması veya dişlerin olması gerekenden daha eğik veya daha yukarıda olması, çenede fazla veya eksik dişler olması veya standart yerinden çok uzaklaşmış dişler var ise diş teli fiyatlarını değişebilmektedir.  Bazen yıllar önce çekilmiş bir diş ya da yirmi yaş dişlerin çıkıp diğer dişlere baskı yapması, fazladan çıkan dişin diğer dişleri sıkıştırması bu sonuçları doğurabilmektedir.

Diş teli fiyatları hesaplamasında etkili olan faktörler; 

  1. Braket ve diş teli malzeme özelliği
  2. Tek çene veya diş çene diş teli yapısı
  3. Çarpıklık miktarının az ya da fazla olması
  4. Dişlerin ayrık olması durumunda ayrıklık durumunda dişler arası aralık miktarı
  5. Gummy smiley , diş etlerinin normalden çok daha fazla görünmesi
  6. Çenenin ön veya geride olması
  7. Damak ve çene darlığı gibi yapısal bozuklukları olması

Malzeme türüne göre , metal, porselen braket veya şeffaf plak tedavileri kullanılmaktadır. Diğer diş teli fiyatları hesaplamasında tek çene veya çift çeneye diş teli takılması gerekliği de kullanılır. Ucuzdan pahalıya diş malzemelerini

  • Metal diş teli
  • Porselen diş teli (görünmez diş teli)
  • Şeffaf plak

Olarak sıralayabiliriz.

Diş Teli Tedavisi Ne Zaman Yapılmalı?

Ortodontik tedavilerin yapılmasında herhangi bir yaş sınırı şartı yoktur. Fakat kişinin yaşına uygun bir tedavi şekli uygulanabilir. Günümüzde erişkin ortodontisi sorunu git gide kendini göstermeye başlamıştır. Görsel estetik sorununu aşmak için porselen braketler, ortodontistler tarafından sıklıkla kullanılır. Bazı zamanlarda çok daha güzel ve verimli protezler üretebilmek için proteze hazırlık maksadıyla ortodontik tedavi uygulanır. Diş teli tedavileri 4 ile 12 ay arasında bitmekte ve hastada müspet sonuçlar alınmaktadır.

Diş Teli Tedavi Süresi

Diş Teli tedavinin süresini belirleyen birçok faktör vardır. Tedavi olacak kişinin yaşı, rahatsızlığın boyutu gibi faktörler, tedavinin süresini belirler. Tabi bunun yanında hastanın bu işi ne kadar ciddiye aldığı da oldukça önemlidir. Hasta, ara seanslara düzenli olarak geliyorsa, ağız ve diş bakımını eksiksiz ve düzenli yapıyorsa, tellerini sürekli koparmıyorsa ve hastaya verilen apareyler uygun şartlarda kullanılıyorsa tedavi süresi en alt seviyede tamamlanır. Aksi halde ortodonti tedavi süresi ciddi manada uzar. Ortodontik tedaviler genelde 1,5 sene içerisinde sonuç vermektedir. Bu tedavinin en şiddetli halinde bile tedavi, 2,5 seneyi geçmez. Bunların yanında 1 sene içerisinde sonuçlanan ortodontik tedavilerce var.

Kaynak : https://iyiarastir.com/dis-teli-fiyatlari/
https://muratdemir.web.tr/dis-teli-fiyatlari-hesaplama-araci/

https://cnkrt.org/dis-teli-fiyatlari-ne-kadar/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi