Stresin ilacı "SU"



Stres karşıtı hormonların üretimini artıran, bağışıklık sistemini uyaran, kan dolaşımı ve metabolizmayı canlandıran su, migren, hemoroit ve varise birebir iyi geliyor...

Osmanlı döneminde psikiyatrik bozuklukların tedavisinde su sesi kullanılırken günümüzde suyun her türlü özelliği ayrı bir hastalık reçetesi olarak kabul ediliyor. Bir araştırmaya göre, tıp dünyası suları keşfediyor. Birçok üniversitede hidroterapi kürsüleri açılıyor. Bu kürsülerde kaplıcaların farklı özellikleri kaydediliyor. iklim ve mineral özelliklerine göre, her kaplıca bir hastalık için reçete ediliyor.

Suyun tedavi amaçlı kullanılma yöntemleri arasında suyla yıkama, su akıtımı, suda yürüme, banyodan saunaya kadar varan hidro ve termoterapi yöntemleri geliyor. Suya dokunmak, su ile temas içinde olmak bağışıklık sistemini uyarıyor, stres karşıtı hormonların üretimini hızlandırıyor.

Hidroterapi, kan dolaşımını ve metabolizmayı canlandırıyor, ağrıları hafifletiyor. Suyun cilde teması sinir uçlarını uyarıyor. örneğin suyun enseye ve yüze dokunuşu nevraljiden migrene, kas tutulmasında, eklem atrozlarına kadar bir çok soruna çözüm olabiliyor. Damar çeperlerine de etkileyen su, varisleri rahatlatıyor, dolaşım bozukluklarını düzeltiyor.

Su, çeşitli hastalıklarda tıbbi tedavi yöntemlerinin yanında destekleyici olarak da kullanılabiliyor.

Suyun kullanıldığı başlıca yöntemler şunlar:

Hidroterapi: Suyun üç hali de bu yöntemde kullanılabiliyor. Su içmek, yüz yıkamak, yüzmek, yara üzerine buz koymak klasik hidroterapi biçimleri arasında geliyor. Duş almak, banyo küvetine girmek, ayak banyosu ve tüm vücut banyoları birer hidroterapi yöntemi olarak kabul ediliyor.

Oturma banyoları: Hemoroid ve varis tedavilerinde, rahim kasılmalarına bağlı ağrılarda işe yarıyor.

Basınçlı su uygulamaları
Jakuzi uygulamaları: Girdaplı ve basınçlı sular romatizmal yakınmaları hafifletiyor.

Sıcak kompresler veya sargılar: Ağrıyı azaltıyor, apse ve sivilcelerin iyileşmesini hızlandırıyor. Soğuk kompres ya da sargılar burkulma ve gerilme gibi kas travmalarını tedavi edilebiliyor.

Buğu tedavisi: Solunum yolları, sinüs ve akciğerlerdeki tahriş ve konjesyonların tedavisinde buhar solunumu yapılıyor. Ağrılı kasların tedavisinde buhar odaları ve saunalar kullanılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi