Serinleten ipuçları



Deyim yerindeyse kendinizi 'yapış yapış' hissediyorsunuz. Ne büroda çalışabiliyor ne de evde iş yapabiliyorsunuz. O zaman önerilerimize kulak verin.

Yazın, kavurucu sıcaklarda serinlemenin yollarını ararız hep. Ofisten kaçmayı ve havuzda yüzmeyi hayal ederiz. Bu havalarda çok sevdiğimiz alışveriş bile bize zor gelir. Çok çabuk yoruluruz. Aslında durum çözümsüz değil! İşte size 10 'serinletici' ipucu:

- Parmak arası terlik tercih edin
Zaten bu sezon söz konusu rengarenk terlikler çok moda, yani hem rahat edersiniz hem de modaya uymuş olursunuz.

- Bacaklarınızı dinlendirin
Sıcaktan şişmiş ayaklar yazın en sık rastlanan sorunlardan biri. Fırsat buldukça evde, yattığınız yerde bacaklarınızı yükseğe kaldırın, örneğin duvara dayayın ve bu şekilde dinlenin.

- Su spreylerini yanınıza alın
Termal yani su spreyleri cildinizi ferahlatır. Çantanızda kolayca taşıyabileceğiniz bu spreyler yüz, dekolte, el ve ayaklarınızı hemen serinletmek için her zaman elinizin altında.

- Soda için
Susuzluğunuzu gidermenin en kolay yolu soda içmek. Kavurucu sıcaklarda vücudunuz günde 3 litre suya ihtiyaç duyar.

- Buz masajı yapın
Birkaç parça buzla ensenize, şakaklarınıza, alnınıza ve ellerinize masaj yapın. Buzları bir bezin içine koyup masajı uygularsanız, işiniz kolaylaşır.

- Adaçayı için
Adaçayı serinletici etkisi ile bilinir. Üstelik terlemeyi de azaltır. Sıcak havalarda günde 2 fincan adaçayı için. Bu mucizevi bitkiyi isterseniz ayak banyosu suyuna da katabilirsiniz.

- Ilık duş alın
Buz gibi bir duş bunaltıcı sıcaklarda çok cazip gelse de, ardından çok terleyeceğinizi unutmayın. Duş yaparken mutlaka ılık suyu tercih edin.

- Soğuk çorba için
Çorba olarak bilinmeseler de en popülerleri domates suyu ve biraz zeytinyağı ile hazırlanan soğuk çorba veya geleneksel cacıktır.

- Meyve tüketin
Bol bol meyve tüketin. Bir tabak soğutulmuş kavun veya karpuzdan daha güzel ve serinletici bir öğün olabilir mi?

- Masaj yapın
Kulak memesine uyguladığınız birkaç dakikalık masajın terlemeyi azalttığını biliyor muydunuz? Gerçi terlemek kötü değil, ama yine de rahatsız edici. Terleme vücudun bir nevi kendi ısısını ayarlamanın yoludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi