Başarılı bir evliliğin 7 sırrı



Hayatınızı paylaşacağınız insanı bulup, birbirinize bir ömür boyu ‘eş’ olma sözünü verdiniz… Ama verdiğiniz bu sözü tutabilmek için bazı noktalara dikkat etmelisiniz; ilişki uzmanı Jennifer Good’dan size 7 önemli tavsiye:

1. Birbirinizin destek sistemi olun.
Hayat içerisinde pek çok şeyle karşılaşacaksınız. Bunların güç olanlarını atlatmak için yanınızda sizinle birlikte zorluklara kol kanat gerecek birinin olduğunu bilmek sizi rahatlatacaktır. Aynı şekilde siz de eşinizin zor anlarında onun yanında olduğunuzu belli edin. Bu karşılıklı özveri ve destek ilişkinizin temellerini sağlamlaştıracaktır.

2. Fedakarlık etmekten kaçınmayın.Şimdiye kadar insanın her zaman kendi istediklerinin olmadığı, olamadığı konusunda hemfikir olmuş olmalıyız. Fedakarlık etmek çoğu anlaşmazlığı çözümleme yolunda iyi ve büyük bir adımdır. Kişisel isteklerinizde esnek davranmalı, isteğinizin ilişki içinde olduğunuz insanı nasıl etkileyeceğini de düşünmeli ve belki biraz törpülemelisiniz. Bazen ise değiştirilmeyen istekler karşılıklı özveriler şeklinde tatmin edilebilir; mesela bir bulaşık makinesi karşılığında erkek erkeğe bir geceye ses çıkarmamak, ne yaptıklarını biliyor olduğumuz sürece iyi bir değiş tokuş olabilir. Fedakarlık, birbirinizdeki farklılıkları nasıl göğüslediğinizdir ve bu pek çok zaman size birbiriniz hakkında yeni şeyler keşfettirebilir.

3. Aşkınızı ifade etmek için farklı yollar deneyin.
Sadece söylemeyin, gösterin! Sadece göstermeyin, söyleyin! Yani eşinize olan duygularınızı ifade etmek için tek bir yoldan fazlasını deneyin. Çeşitlilik evliliği tatlandıran baharat gibidir. Sevgilinizin yastığının altına aşk notları bırakın, işe gitmeden önce aynaya rujla ‘seni seviyorum’ yazın. Arabasının sürücü koltuğuna, binerken bulacağı şekilde çiçek bırakın. Birlikte yürüyüş yaparken durun ve onu kendinize doğru çekip öpün. Birbirinizi sürekli şaşırtın ki aşkınız taze kalsın!

4. Birbirinizin özeline saygı duyun
Eşinizi kendi özel hobilerini geliştirmesi için yüreklendirin. Böylece onun gerçekten zamanını geçirmekten zevk aldığı şeyleri öğrenme ve paylaşma şansını elde edeceksiniz. Aynı şekilde sizin de kendi özel zevklerinizi tatmin edeceğiniz ve hatta geliştireceğiniz zamanı da elde etmiş olacaksınız. Bu yeni ilgi alanları birbirinize ayırdığınız zamanları daha verimli geçirmenize de sebep olacaktır.

5. İlişkinizin değerini bilin.
Hayat belirsizliklerle doludur. Birbirinizle küskün bile olsanız, hiçbir tartışma yollarınızı ayıracak kadar önemli değildir. Bunu aklınızın bir köşesine yazarsanız, hem beraberliğinizin ömrünü uzar hem de ilişkilerinizdeki tavırlarınızı daha net bir bakış açısıyla değerlendirebilirsiniz. İlişkilerinizin değerini iyi bilmek, işleri çığırından çıkartmamanın anahtarıdır.

6. Birbirinize karşı düşünceli ve nazik olun.
Bu kulağa yabancı gelmeyecektir, fakat yine de kaç kere sevgilinizi sinirden ısırdığınızı veya gereksiz tenkitlerde bulunduğunuzu bir düşünün. Kelimeler ve kullanıldıkları tonlar kalıcı bir intiba bırakacaklardır. Bunu kullanarak, geçmişe baktığınızda sizi gülümsetecek anılara sahip olabilirsiniz… Veya tam tersi… Uzun evliliklere imza atanlar, karşılıklı nezaket ve saygıyı günlük hayatlarının bir parçası haline getirerek başarırlar.

7. Birbirinizin başarılarını gündeme getirin, zayıflıklarını değil.
Siz bir takımsınız. Birlikte çalışıp pek çok şeyi birlikte sırtlanacaksınız; ev alacak, arabanızı yenileyecek, kişisel kariyerlerinizi geliştirecek, çocuk büyüteceksiniz ve daha fazlası… Eğer zamanınızı birbirinizin yanlışlarını yüzüne vurarak geçiriyorsanız, hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan eforu boşa harcıyorsunuz demektir. Birleşmenin, daha güçlü olmanın ve bunun için de birbirinizi motive etmenin yollarını bulmalısınız. İyi bir ilişkinin her şeyden önce iyi bir denge gerektirdiğini unutmayın ve birbirinizin eksiklerini tamamlayın; böylece sizi bekleyen zor hayat şartlarına karşı çok daha dirençli ve güçlü olacaksınız.

Kaynak: Gelindergisi.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi