Seviştikten sonra nasıl davranmalı?



Dean Martin'e sormuşlar, seviştikten sonra eşinizle konuşur musunuz diye... Martin "Telefon yanımdaysa konuşurum" demiş! Tabii herkes Dean Martin kadar hain ve aynı derecede "cool" değil! Peki hakikaten cinsel birleşme sonrası uyunur mu? Sigara mı içilir, yoksa sohbet mi etmek gerek?

Ateşli bir cinsel birleşmeden sonra yaşanacak romantik dakikalara "Ayaklarım nihayet ısındı" gibi sözlerle bir giriş yapmak, pek de olumlu sonuçlar getirmez. Karşı cinsin sevgi dolu bakışları bir anda öfkeye dönüşür ve yaşanan o güzel anlar, yerini kavgaya bırakabilir. Az önce hakim olan şefkatin yerinde soğuk rüzgarlar esmeye başlar... Aşkı çağrıştıran mimik ve sözler çok önemlidir.

Ama yine de dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Cinsel birleşmeden sonra ortaya çıkan, uyuma, sigara içme arzusu gibi alışkanlıklar, eksilen bir eğilimin işareti değildir. Doruk noktasına vardıktan sonra, karşı cins kendini birden geri çekerse, bu çok ağrı
verici olabilir.

Fakat çoğu zaman, bu ani hareketin biyolojik nedenleri vardır: Cinsel birleşmenin getirdiği yorgunluk sonucu erkek, dinlenme devresine girer. Bu yüzden de cinsel uyarımlara hep geç tepki verir veya hiç tepki vermez.

İki kişinin birlikte olmalarının, yani bir ilişkiye girmelerinin iki sebebi vardır. Ya birbirlerini çok
sevdikleri için birliktedirler ya da ilişkileri tamamen cinselliğe dayalıdır. Cinselliğe dayalı
ilişkilerde aşka pek yer yoktur. Bu ilişkilere özellikle kadınlar sevişmeden sonra "kullanılmışlık"
hissine kapılırlar. Sevişmeye yol açan o güzel sözler, sadece amaca ulaşmak için başvurulan bir araç gibidir.

İster hareketlerle belli edilen, ister söylenmiş olan o sevgi sözcükleri, sevişmeden sonra büyük bir tutkuyla arzulanır. Kadın, eşinin gerçek duygularını şimdi gösterdiğini zanneder. Çoğu erkek yakınlıktan korkar. Cinsel birleşmeden sonra duruma hakim olmak ister. Sevişme sonrası, "İyiydi..." gibi sözler, bu tip erkekler için çok normaldir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi