Açlığı Bastırmanın Püf Noktaları

Aç olmamanız gereken bir saatte, yüksek kalorili yiyeceklerin peşine düştüğünüz oldu mu hiç? Bazı durumlarda duygularınız, iştahınızla hiçbir ilgisi olmasa da beyninize aç olduğunuz mesajını yolluyor.

Bu cazip mesaja kulak verdiğiniz anda da fazla kilolar için davetiye çıkarmış oluyorsunuz.

Buradaki püf noktası, bu tür durumlarda vücudunuzun gerçek ihtiyacını keşfedebilmeniz... Aşağıdaki ipuçları sizi, mümkün olduğunca kolay bir şekilde kalorili yiyeceklerden uzak tutarken; her zaman formda kalmanızı sağlayacak!
 

Stresli olduğunuz zamanlarda...
Yorucu bir işin ucuna ödül koymak insanın doğasında vardır. Bu yüzden ciddi bir baskı altındayken; örneğin ofiste zorlu bir projeyle uğraşırken, bu işin altından kalktığınızda yeme şansı yakalayacağınız bir dilim pastaya odaklanmanız gayet normal... Ama bunun yerine, projenin sonrasında gideceğiniz bir masajı, arkadaşlarınızla yapacağınız programı düşleyebilir ve günlerin getirdiği gerginliği bu şekilde üzerinizden atabilirsiniz, öte yandan, yemek yemenin, özellikle de buzdolabının önünde hızlıca bir şeyler atıştırmanın kendinize verebileceğiniz hediyelerin en kolayı gibi göründüğü de bir gerçek.

Birçok kadın kendisini stresli ve bunalmış hissettiğinde, mutluluğun anahtarını paketli hazır yemeklerde aramanın gayet doğal olduğunu düşünüyor. Oysa ki stresten dolayı abur cubura sığınmak sizi sandığınız kadar da iyi hissettirmeyecektir. Aslına bakarsanız, yaşadığınız yoğun duygular nedeniyle yediğiniz yiyeceklerin tam tadına bile varmanız mümkün değil... Böyle durumlarda ağzınıza bir sakız atmayı deneyin; böylelikle hem stres atın hem de olası fazla kilolarınızdan uzak durun.

Egzersiz yaptıktan sonra...
Egzersiz yaptıktan sonra vücudunuzdaki protein oranı doğal olarak düşer. Bu nedenle, koşu bandının üzerinde geçirdiğiniz saatlerin ardından, peynir gibi süt ürünleri ya da et tüketmek isteyebilirsiniz. Ancak iştahınızı büyük porsiyon bir yemekle kapatmak yerine, bir bardak yağsız süt içebilirsiniz. Böylelikle, sadece 86 kalori alarak hem ihtiyacınız olan protein takviyesini yapmış hem de spor salonunda geçirdiğiniz yorucu saatleri boşa harcamamış olursunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Facebook profiline göre sevgili adayı

Fatsa Lokumu

5 Dakikada Sabah Makyajı

Erkekler Neden Alyans Takmak İstemez?

Hawai adalarında fantastik evler

Ünlülerin selülit zaferi